Čišćenje i održavanje Quartz površina

SM Quartz površine su trajne, lako se čiste i ne zadržavaju mrlje ili aureole. Za svakodnevno održavanje koristite vlažnu krpu i blagi deterdžent. Dobro isperite površinu vodom i osušite mekom krpom ili papirnatim ubrusom. Također možete koristiti proizvode posebno namijenjene za prirodne kamene površine.

Tvrdoća kamena štiti površinu od ogrebotina, a općenito, kvarc ima veća svojstva tvrdoće od mramora. Iako je SM Quartz površina otporna na ogrebotine i trajna, nijedna površina nije neuništiva. Da biste sačuvali estetiku površine od promjena, zaštitite površinu daskom za rezanje prilikom upotrebe noževa ili oštrih predmeta. Također izbjegavajte abrazivne spužve i čistače s pjenom ili prahom kako biste se osigurali od slučajnih ogrebotina.

SM kvarcne polirane površine su neporozne i iznimno otporne na tekućine i kiseline poput kave, vina, limunovog soka, maslinovog ulja, octa i šminke. Svakodnevne namirnice za kuhanje ne utječu na površinu. U slučaju prolijevanja, preporučuje se brzo čišćenje površine kako bi se izbjegla moguća oštećenja.

SM kvarcne površine su testirane da izdrže visoke temperature za povremeni kratkotrajni kontakt s vrućom hranom ili tekućinama. Međutim, površine nisu otporne na dugotrajni kontakt sa toplinom. Preporučujemo upotrebu podložaka ili drugih otpornih podloga na toplinu te izbjegavanje izravnog kontakta s izvorima topline poput lonaca, tava, pegli i otvorenog plamena.

Preventivne mjere

Da biste sačuvali ljepotu SM kvarcne površine, izbjegavajte kontakt s:
• alkalnim kemikalijama (acetonom, kaustičnom sodom -natrijev hidroksid, itd.)
• čistom amonijakom ili čistačima na bazi amonijaka
• otapalima općenito (poput odstranjivača laka za nokte ili otapala za boje koji sadrže trikloretilen i metilen klorid)
• sredstvima za posvjetljivanje, uljanim sapunima, tintama i trajnim markerima
• čeličnom vunom, abrazivnim i mikro-abrazivnim čistačima poput krema ili praškova
• jakim deterdžentima poput onih za čišćenje pećnice
• voskovima za poliranje ili proizvodima koji sadrže vosak koji bi mogli uzrokovati gubitak sjaja.
U slučaju da kvarcna površina dođe u kontakt s bilo kojim od navedenih materijala, odmah temeljito isperite vodom.

Čišćenje i održavanje- kratki podsjetnik
Slijedeći ove smjernice za njegu i održavanje, moći ćete zadržati dugotrajnu ljepotu i fu nkcionalnost vašeg SM Quartza.
Za održavanje SM kvarcne površine čistom, redovito je brišite vlažnom krpom ili spužvom i blagim deterdžentom. Nakon čišćenja, temeljito isperite površinu vodom i obrišite suhom mekom krpom ili papirnatim ubrusom.

U slučaju prolijevanja tekućine na površinu, odmah je obrišite kako biste spriječili prodor tekućine u materijal. Koristite vlažnu krpu ili spužvu i očistite područje. Osigurajte da površina bude suha nakon čišćenja.

Kako biste spriječili ogrebotine, koristite dasku za rezanje prilikom rukovanja oštrim predmetima poput noževa. Izbjegavajte povlačenje grubih predmeta preko površine. Također, nemojte koristiti abrazivne spužve ili čistače koji mogu ogrebati površinu.

Iako su SM kvarcne površine otporne na kratkotrajni kontakt s toplinom, preporučuje se izbjegavanje izravnog kontakta s izvorima visoke temperature. Koristite podloške za vruće posude ili druge toplinski otporne podloge kako biste zaštitili površinu od oštećenja.

Spriječite kontakt površine s alkalnim kemikalijama, otapalima, jakim deterdžentima, voskovima i sredstvima za posvjetljivanje. U slučaju slučajnog kontakta, odmah isperite površinu vodom.

Periodično pregledavajte površinu kako biste primijetili eventualna oštećenja ili promjene. Ukoliko primijetite nešto neuobičajeno, obratite se stručnjaku za kamen ili mramor kako biste dobili pravilne savjete o održavanju.

Pretraživanje

Unesite pojam za pretraživanje.

2024. © ELGRAD d.o.o. - Sva prava pridržana.