Tehnički detalji u upute za obradu Fenix-a

Tanka verzija FENIX NTM®-a nije samonosiva i mora se zalijepiti na podlogu. Sličan je HPL laminatu u smislu obrade, bez potrebe za specijalnim alatima. 

Rubne trake se mogu aplicirati na materijal na dva načina: koristeći FENIX NTM® debljine 1,2mm sa poliuretanskim ljepilom ili koristeći industrijski sitem rubnih traka od ABS ili PP, bilo tradicionalnim metodama kantiranja, laserskim kantiranjem ili sistemom vrućeg zraka. Čvrsta površina obrađuje se glodanjem koristeći slične načine obrade kao i za kompaktni HPL.

SVESTRAN I JEDNOSTAVAN ZA OBRADU
FENIX NTM® ima izvanredne estetske i izvedbene karakteristike; obrada je jednostavna i njime se jednostavno rukuje. Može se koristiti u različitim aplikacijama i kontekstima. Primjenjiv je i na horizontalne i vertikalne površine. Ima malu usmjerenost, koja je vidljiva samo pod određenim svjetlosnim uvjetima, koji su, kao mjera opreza, naznačeni na zaštitnoj foliji.
KANTIRANJE

FENIX NTM® materijal može se koristiti i kao rubna traka koristeći isti dizajn debljine 1,2 mm ili koristeći ABS/PP trake koje su razvijene u partnerstvu sa proizvođačima Rehau, Dollken i Ostermann.

Poliuretansko ljepilo je nužno za FENIX NTM® trake debljine 1,2 mm. ABS ili polimerne trake mogu se lijepiti vrućim topivim ljepilima, koristeći nove sisteme laserskog kantiranja ili sisteme vrućeg zraka.

Tanka verzija FENIX NTM®-a je izrazito svestran materijal: može se kombinirati sa npr. furnirom ili oplemenjenom ivericom, kao i sa drugim materijalima, kao što su staklo, MDF i “lagani” materijali.

Obrada
Obrada FENIX NTM® čvrste površine je slična radu sa visokokvalitetnim drvetom ili kompaktinm laminatom. Za obradu se mogu koristiti i dijamantna glodala.
ALATI

Tanki FENIX NTM® je zaštićen folijom i ne zahtjeva specijalnu opremu za obradu što je usporedivo sa HPL laminatima.

Sljedeće pile se mogu koristiti: pile sa oštricama od tvrdog metala, dijamantne pile. Alati za glodanje uključuju: različite prenosive glodalice. Oprema za poliranje: polirni diskovi i brusni papiri. Alati za bušenje: ručne bušilice, stolne bušilice. Za FENIX NTM® deblje materijale (kompakt) preporučamo korištenje

RUBNE TRAKE
Za sve skladišne dekore Fenix-a od sada su dostupne i laserske rubne trake. (Osim za dekor 5000 Acciaio Hamilton). Laserskim kantiranjem postiže se puno bolji izgled samog dekora kao i gotovih elemenata namještaja.

Pretraživanje

Unesite pojam za pretraživanje.

2024. © ELGRAD d.o.o. - Sva prava pridržana.