O Elgradu

Kvaliteta, inovacije i pouzdanost usluge naše su obaveze od samog početka poslovanja.

PROFIL PODUZEĆA

Elgrad d.o.o tvrtka je s dugogodišnjim iskustvom oblikovanja i izrade materijala po mjeri za kućanstvo i interijere. U suradnji s renomiranom austrijskom tvrtkom Egger, vodeći smo regionalni distributer kvalitetnih usluga poput prodaje i konfekcioniranja pločastih materijala na osnovi iverice, bogatim izborom dekora, kvalitetnih okova, širinom asortimana te nizom drugih inovacija u tom segmentu trgovine. Epitet „vodeći“ zaslužili smo unikatnošću, pouzdanošću te brzinom i kvalitetom usluge koji pružamo zadovoljnim kupcima više od 20 godina.

Naši asortimani temeljeni su na bazi oplemenjenih ploča iverice, materijala koji se dobiva oplemenjivanjem sirove iverice melaminskim papirom, na visokim temperaturama i pod visokim tlakom. Ono što krasi ovu vrstu materijala je niža cijena, vrlo dobra mehanička svojstva te veliki izbor dekorativnih ukrasa. Problem se može pojaviti u estetskom smislu jer se nakon obrade na rubovima vidi obična iverica. Takav proizvod potrebno je kantirati. Naša je tvrtka među rijetkima u Hrvatskoj koja je u mogućnosti kvalitetno riješiti taj problem tehnikom laserskog kantiranja.

Tvrtka je opremljena tehnološki i kadrovski. Nudimo Vam široki asortiman pločastih materijala i uslugu konfekcioniranja tj. obrade i dorade pločastih materijala na vrhunskoj opremi. Optimiranje krojnih naloga, usluge prešanja, piljenja na točnu mjeru uz poštivanje vrlo visoke kvalitete reza te zatvaranje rubova rubnim trakama (kantiranje), omogućava nam da svakom kupcu olakšamo posao i pružimo cjelovitu uslugu. Krivolinijska CNC obrada i kantiranje rubova dodatne su mogućnosti obrade koje pružamo svojim kupcima u izvođenju složenih oblika na namještaju.

POVIJEST

Elgrad d.o.o. prisutan je na hrvatskom tržištu od 1994. godine. Tvrtka je započela s radom u skromnim uvjetima, s tek nekoliko zaposlenih. U vrijeme početka bila je zamjetna nestašica stalne ponude dekora kao i kvalitetne usluge piljenja materijala, uz mogućnost brze prilagodbe individualnim kupcima. Elgrad je već tada prepoznao potrebe svojih kupaca te je izuzetno brzo reagirao ponudom. U samom početku postavlja uvjete rada uz mogućnost nadogradnje i brzih promjena, bez poremećaja procesa. Uvode se nove tehnologije i određuju pravila ponašanja, kako unutar tvrtke tako i prema kupcima. Redovito servisiranje strojeva stvara kvalitetu usluge a obuka prodajnog osoblja stvara kvalitetu i profesionalnost u prodaji. Obuka trgovaca o načinu naručivanja i konstantan rad s kupcima stvorili su povjerenje kod kupaca koji se od tada dugoročno vežu za tvrtku Elgrad. Kroz godine povećava se broj pila, uvodi se kompjuterska optimizacija radnih naloga (u čemu smo bili prvi u Hrvatskoj u ovom dijelu trgovine), te se uvode usluge kantiranja i CNC obrade. Šririmo se prostorno i kadrovski. Otvaraju se novi prodajni centri – Zavrtnica, Rijeka, Vrbani, Sesvete, a kasnije i centri diljem Hrvatske. Centralno skladište rješava se u Lekeniku. U svakom trenutku na lageru se nalaze svi dekori iz naše ponude kao i ostali asortiman, što nam omogućuje veliku brzinu pružanja usluge isporuke robe.

Cijelo ovo vrijeme vodimo računa o uvođenju novuh dekora i praćenju tržišta – tehnološki i kadrovski se opremaju centri, organiziraju se tečajevi za zaposlene te prezentacije za kupce.

Danas Elgrad posluje u 8 drvnih centara u Hrvatskoj, dva drvna centra u Bosni i Hercegovini te jednom centru u Beču u Austriji.

Započinjemo s radom 1994. godine. Danas upošljavamo preko 200 zaposlenih.

Postavljeni principi rada omogućavaju razvoj i brze promjene.

Stalna obuka prodajnog osoblja stvara kvalitetu i profesionalnost u prodaji.

Brzina pružanja usluge i isporuke robe.

VRIJEDNOSTI

Praćenje trendova u dizajnu i industriji namještaja, inovacije i unapređenja u području prodaje naš su cilj i obaveza. Zadovoljstvo svakog kupca od neprocjenjive je važnosti za naše poslovanje te nastojimo ostvariti partnerski odnos zasnovan na povjerenju i lojalnosti uz neprekidnu brigu o potrebama kupaca.

Motiviranost, predanost poslu kao i niska fluktuacija radne snage osnovne su značajke naše glavne pokretačke snage. Pouzdanost asortimana i brzina usluge temelj su naše konkurentske prednosti te osobine po kojima nas je tržište prepoznalo i po tome nas cijeni.

MISIJA

Od samog početka poslovanja nuditi tržištu proizvode vrhunske kvalitete za izradu namještaja po mjeri i opremanje interijera, te uz brzinu usluge i konstantne inovacije maksimalno zadovoljiti želje i potrebe svih naših kupaca.

PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Daljnja širenja, sve u skladu sa tržišnim prilikama i mogućnostima. U skladu sa poslovnom misijom konstantnih inovacija, u planu je i proširenje asortimana proizvodima i uslugama u skladu sa europskim trendovima. Isto tako, Elgradov odjel okova za namještaj svakodnevno proširuje i nadopunjuje svoj asortiman kvalitetnim okovom.

VIZIJA

Biti prepoznati kao vodeći distributer materijala i opreme za izradu namještaja po mjeri i opremanje interijera na hrvatskom tržištu, te širenje poslovanja na čitavu regiju.

elgrad-hr-1
elgrad-zgrada-zitnjak