MDF ploče

Medijapan ili MDF (Midimum Densiti Fiber) ploče vlaknatice srednje gustoće, homogene po debljini, proizvedene od usitnjenog drva listača uz minimalan dodatak veziva. Gustoća po cijeloj debljini čini ih pogodnim za obradu glodanjem čime se u znatnoj mjeri koriste kao nadomjestak punom drvetu. Mala poroznost po presjeku koristi se i kod obrade lakiranjem što dodatno povećava primjenu MDFa u izradi namještaja, prije svega za fronte različitih oblika. MDF je također našao široku primjenu kao nosivi materijal kod furniranja i općenito kod oplemenjivanja furnirom, laminatima, folijom i dr.

U usporedbi smnogim drugim materijalima na osnov idrva, MDF ploče odlikuju se većom savojnom čvrstoćom, većom okomitom vlačnom čvrstoćom i izvrsnim držanjem vijaka. MDF ploče imaju veću mehaničku nosivost i otpornost nego jednostavne iverice. I u pogledu ponašanja kod bubrenja postižu se bolje vrijednosti. MDF ploče odlikuju se mehaničkim, tehnološkim i fizičkim svojstvima usporedivim sa svojstvima punog drva.

Značajke:

MDF GFE, proizvod je novije generacije i namijenjen je prvenstveno za proizvode na bazi lakiranja, a od klasičnog MDFa razlikuje ga vanjski površinski sloj na koji je već navučena zaštitna „grund folije“ (GFE). Uloga folije je ubrzati i pojednostaviti proces lakiranja te znatno smanjiti utrošak materijala i vrijeme lakiranja smanjenjem broja međufaza obrade lakiranjem.

MDF E1 TSCA MB CE je ploča s vrlo finim vlaknima, zbog čega ima iznimno glatku površinu.

Za izradu namještaja i uređenje interijera pri kojem je potrebno duboko 3D glodanje, koriste se za dodatnu obradu prešanja vakuumskom membranom, oplemenjivanje i lakiranje.

Primjena:
Prednosti

MDF E1 TSCA MB CE

SWISSCDF

Kompaktne ploče vlaknatice – Drvo u svom najboljem izdanju!

SWISSCDF je jedinstven u pogledu svog dizajna, gustoće i izdržljivosti. Zahvaljujući svom višeslojnom dizajnu, SWISSCDF je predodređen za proizvodnju složenih i sofisticiranih linijskih struktura. Zahtjev za niskom zapaljivošću često ograničava odabir materijala. SWISSCDF udovoljava zahtjevima u skladu s EN 13501-1 što znatno povećava opseg upotrebe.

SWISSCDF je otporan na prskanje vode te stoga savršeno prikladan za kreativne primjene na koje se najčešće nailazi u okruženjima s visokom vlagom.

SWISSCDF je ekološki prihvatljiv:
Obrađivanje
U svrhu povezivanja mogu se koristiti standardni vijci, spojevi ili tehnike lijepljenja. Također, materijal se može lakirati bez potrebe za punilima ili među brušenjem. U ovom kontekstu preporučujemo ¬brošuru «Preporuka za mehaničko obrađivanje» koja je izrađena zajedno s tvrtkom LEUCO.
Prednosti:

Pretraživanje

Unesite pojam za pretraživanje.

Search
2024. © ELGRAD d.o.o. - Sva prava pridržana.