Drvni centar ELGRAD Rijeka u ponedjeljak nastavlja s radom

Normalizirano stanje nakon požara

17. veljače 2018. – Jučer oko 21.20 sati došlo je do požara u izložbenom, proizvodnom i skladišnom prostoru tvrtke Elgrad u Škurinjskoj cesti u Rijeci. Požar su ugasili vatrogasci riječke i opatijske javne vatrogasne postrojbe. Uzrok požara se istražuje te će se utvrditi kolika je materijalna šteta, ali je ona velika jer je u potpunosti izgorjelo skladište sirovine i proizvodni pogon sa strojevima.

Unatoč velikoj šteti koja je nastala nije bilo ljudskih žrtava te nitko od radnika riječke podružnice nije ozlijeđen zahvaljujući vatrogasnim timovima Rijeke i Opatije koji su izašli sinoć na teren i u kratkom vremenu započeli s gašenjem poštujući sva pravila zaštite okoliša i objekata zbog čega nije došlo do onečišćenja okoliša.

Nažalost, do požara je došlo unatoč redovitim i kontinuiranim mjerama zaštite na radu i zaštite od požara a koje se provode prema zakonom propisanim rokovima vezano uz ispitivanje sve opreme na radu i svih pripadajučih instalacija koje se nalaze u objektu Elgrad-a Rijeka, a koje obavlja ovlaštena ustanova.

Svi djelatnici nastavljaju s radom jer normalizaciju poslovanja očekujemo već u ponedjeljak na zamjenskoj lokaciji udaljenoj svega 50-tak metara od sadašnje. Kupci će na vrijeme biti obaviješteni o statusima njihovih narudžbi, daljnjem tijeku naručivanja i isporuke robe putem našeg weba www.elgrad.hr

O svim daljnjim koracima, rezultatima obavljenog očevida te visine materijalne štete obavijestit ćemo Vas uskoro.